Ροή Άρθρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 1η Συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής " ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ " της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

PDF μορφή
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020 :
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στους ΔΕΛΦΟΥΣ , στον Ομφαλό της Γης , στο Κέντρο του Πολιτισμού , στον ιδιαίτερα προσεγμένο και φιλόξενο χώρο ,γεμάτο παράδοση και τέχνη του Δημαρχείου , η 1η Συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής " ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ " της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας , υπό την Προεδρία του κ. Παναγιώτη Ταγκαλή – Δημάρχου Δελφών και αποτελούμενη από τους : 1. κα Ιωάννα Γκόγκου - Δημ. Συμ/λο Διρφύων Μεσσαπίων, Αντιπρόεδρο , 2. κα Ελένη Αϊδίνη – Δημ. Συμ/λο Δήμου Χαλκιδέων , 3. κα Αμαλία Ποντίκα - Δημ. Συμ/λο Δήμου Λαμιέων , 4. κ. Κωνσταντίνο Χαρέμη – Δημ. Συμ/λο Δήμου θηβαίων , 5. κ. Δημήτρη Kαραμάνη - Δημ. Συμ/λο Δήμου Λεβαδέων, 6. κ. Ανδρέα Κουλοχέρη – Δημ. Συμ/λο Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, 7. κ. Σταμάτη Χαλβατζή - Δημ. Σύμ/λο Δήμου Θήβας και 8. κ. Μιχάλη Παπανικολάου – Δημ. Σύμ/λο Δήμου Λοκρών.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη μέριμνα της Αντιδημάρχου Δελφών κας Χρύσας Σεγκούνη και τίμησε με την παρουσία της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας κας Αθανασία Ψάλτη .
Τα Μέλη της Επιτροπής αφού άκουσαν την εμπεριστατωμένη και ενδιαφέρουσα εισήγηση – ενημέρωση της κας Ψάλτη και την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής , μέσα από τις τοποθετήσεις τους και την ιδιαίτερα εποικοδομητική μεταξύ τους διαλογική συζήτηση, έθεσαν το πλαίσιο λειτουργίας και όρισαν το Πρόγραμμα Δράσης της Επιτροπής . Επίσης, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για τις τοπικές κοινωνίες , έθεσαν τους βασικούς άξονες των ζητημάτων που αφορούν τους τομείς αυτούς , μέσω των οποίων θα διαμορφωθούν οι θέσεις και οι προτάσεις τους , που θα κατατεθούν στο ΔΣ της ΠΕΔ / ΣΕ και στην ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα :
Για τον Πολιτισμό :
- Λήψη μέτρων προστασίας των Μνημείων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
- Συντονισμός και συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, με την Κεντρική Κυβέρνηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων στον τομέα του πολιτισμού.
- Διαμόρφωση ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου για την επίλυση προβλημάτων κυρίως στη διαχείριση πολιτιστικών πόρων, προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες χρηματοδοτήσεις.
- Ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της Στερεάς Ελλάδας και
- Ψηφιοποίηση , δημιουργία βάσης δεδομένων όλων των σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Στερεάς, με σκοπό την αξιοποίησή τους .
Για τον Αθλητισμό :
- Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για την προώθηση του αθλητισμού.
- Παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών άθλησης στους Δήμους της Στερεάς και
- Ενίσχυση μαζικού αθλητισμού με κοινωνικά χαρακτηριστικά.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΘΕ " ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ "
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ
Δήμαρχος Δελφών