Ροή Άρθρων

Επιστολή αντίθεσης για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων προς τον Πρόεδρο της Βουλής

PDF μορφή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                            Λαμία,   30/03/2017

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                            Αρ. πρωτ:  345

Δ/νση

:

Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου

 

 

 

 

 

Λαμία – 35100

 

 

 

Τηλ.

Φαξ

Ε-mail

:

:

:

22310 27368

22310 24428

info@pedstereas.gr

Προς





:





Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

κ. Βούτση

Μέγαρο Βουλής

Σύνταγμα

100 21 Αθήνα

 

 

 

Κοιν

:

ΚΕΔΕ (ηλεκτρονικά)

                      

Αξιότιμοι κύριε Πρόεδρε,

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το Συλλογικό Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, την ΚΕΔΕ, ότι νομοθετήθηκε και τέθηκε σε ισχύ, διάταξη που προβλέπει την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων έως και 2.000 €, καθώς καταργήθηκε ο αυξημένος συντελεστής 8% που επιβαλλόταν στο άθροισμα των εισοδημάτων από όλες τις πηγές.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (αρίθμ. 22/14-03-2017) δηλώνει απερίφραστα την πλήρη αντίθεση της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού της Περιφέρειάς μας στην πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης.

Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που περικόπτονται βάναυσα τα εισοδήματα των συμπολιτών μας, κατά τις επιταγές της «Τρόικας», η Βουλή των Ελλήνων να νομοθετεί υπέρ λίγων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «εκλεκτοί» είναι τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Είναι χρέος όλων μας, και ιδιαιτέρως ημών των εκπροσώπων του λαού, να αποτελέσουμε το καλό παράδειγμα και να αποδείξουμε εμπράκτως ότι δεν ζητάμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση, ότι αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί, ότι αποδεχόμαστε να συνεισφέρουμε το ίδιο ή και περισσότερο από τους συμπολίτες μας κι ότι αιμορραγούμε και συμπάσχουμε μαζί με τον μέσο Έλληνα πολίτη.

 Θεωρούμε επίσης αδιανόητο κύριε Πρόεδρε να αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αφενός ποτέ δεν αιτηθήκαμε, ως αιρετοί, κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση και αφετέρου υποκρύπτεται τεχνηέντως ότι η ειδική αυτή μεταχείριση είναι «πολύ πιο ειδική» για τους Βουλευτές, διότι λόγω διπλάσιας, τριπλάσιας και γενικότερα πολλαπλάσιας αμοιβής από αυτές των Δημάρχων, πρόκειται να αποκομίσουν πολύ μεγαλύτερα οφέλη.

Οι Δήμαρχοι αλλά κι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κερδίσει, με τον καθημερινό τους αγώνα και την καθημερινή αναζήτησή τους για την εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση των πολιτών.

Συνεπεία των παραπάνω θέλουμε, με κατηγορηματικό τρόπο, να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα και να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν επιθυμούμε καμία αλλαγή στον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης και γενικότερα ότι δεν συναινούμε  απριόρι σε καμία άλλη σκανδαλώδη ρύθμιση ιδιαίτερης μεταχείρισής μας.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

 

 

 

 

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ